Døveskole er bedre enn hørende skole

Tenkte at jeg også kunne slenge inn min historie om hvorfor jeg byttet til døveskole. Et eksempel på hvordan rådgivere, PPT og alle de andre kan ta feil om at de døve vil få det så mye bedre på de hørende skolene. Det er faktisk helt feil!

 

 

 

Jeg er nå en tunghørt elev ved Hunstad skole i 10 klasse, har vært fast elev der siden 7 klasse. Har bla...nt annet også vært deltids og kurs elev der. Jeg husker fremdeles hvor mye jeg gledet meg til å komme meg på deltids opphold.

 

 

Jeg gikk på hørende skole i 6 år, da var det nok. Jeg orket virkelig ikke mer, jeg var lei. Jeg hadde egentlig tenkt å søke til høsten til 6 klasse, men mamma og resten av min skole sa nei. De anbefalte meg til å vente til jeg skulle starte på ungdomsskolen, det er noe de angrer på i dag at de lot meg starte i 6 klasse.

Det hadde egentlig gått helt greit på skolen, miljøet var ok og lærerne var greie. Da det var et halvt år igjen, begynte det å snu seg.

Jeg kom hjem fra skolen og var ofte veldig trøtt, sovnet hjemme. Var sur og gretten, startet lett å krangle med mine foreldre. Det endte opp med store diskusjoner, og de begynte å mistenke noe. Uansett om hvor lange eller korte skoledagene var, var jeg som regel helt utslitt når jeg kom hjem. Vi var over 30 stykker i klassen, og vi var ikke så særlig bråkete heller.

Jeg orket ikke å være med venner på fritiden, jeg ville bare slappe av. Mitt sosiale liv ble mindre, jeg satt mer på dataen.

Da starten på ungdoms årene kom, ble alle mer modne og språket forandret seg. Jeg gikk glipp av masse som ble sagt, og ble hengene etter. Jeg var ofte alene med enkelte, fordi jeg ikke orket å være i svære grupper. Det ble for slitsomt, men samtidig så ønsket jeg å være med de andre. Jeg ble ikke så veldig populær i klassen fordi jeg var ofte utenfor med andre som var med meg. Det ble faktisk et dårlig miljø etter hvert.

 

Jeg husker godt når jeg fortalte min mor om hvordan jeg hadde det på skolen, og at jeg ikke var så mye med de andre. Jeg husker at hun og jeg satt og gråt i 2 timer sammen, fordi hun syntes det var forferdelig trist å la et barn oppleve noe slikt. Jeg tviler på at det er ikke den beste følelsen en voksen vil få.

Endelig i 7 klasse fikk jeg starte på Hunstad skole, alt ble helt forandret. Jeg ble en ny person, det ble et nytt miljø hjemme. Jeg kom hjem fra skolen og var mer opplagt, blidere og kranglet mindre med de i familien min. De var glad for at de hadde byttet skole, de angrer på at de ikke hadde gjort det før.

 

Jeg har gått der i 3 år, og jeg merker selv at jeg trives så mye bedre på denne skolen. Men det blir tungt for de som går i 3-4 klasse nå, og hvis skolen skal legges ned er det stor mulighet at de får oppleve det slik jeg opplevde det. De kommer til og muligens å bli mobbet, utestengt og ledd av fordi de mangler hørsel.

 

Derfor syntes jeg at de som har døve barn, burde sende dem på døveskole. Ikke gjør som PPT eller rådgiverne sier, fordi de kan ta grundig feil når det gjelder at hørende skole er så mye bedre.

Elisabeth Dahle Kindt 

Én kommentar

sara <3

11.feb.2011 kl.20:28

Flott skrevet!

Ble rørt jeg ;s

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits